Välkommen till Norrphil 2022 i Täby


NorrPhil 2004, NorrPhil 2009 och Nordia 2015 – tre utställningar anordnade av Norrorts Frimärksförening i Täby.

 

Nu är det dags igen, för mig, att hälsa dig välkommen till NorrPhil 2022, en nationell och regional frimärks- och vykortsutställning som genomförs 4-6 november 2022. Den här gången äger utställningen rum i Tibble Gymnasium, bara 150 m från Täby Centrum, som är ett av landets största köpcentra. Vi är dessutom i en kommun med gamla historiska anor, exempelvis alla runstenar från vikingatiden och Albertus Pictors fantastiska måleri i Täby kyrka. Det finns således även goda skäl för närstående att följa med till Täby under utställnings-helgen. Stockholms city, med allt vad det innebär, ligger bara drygt en kvarts timme bort med Roslagsbanan.

Utställningen omfattar cirka 350 ramsidor med alla vanliga utställningsklasser.

 

Vi ser verkligen fram mot att få möta dig som ställer ut, och dig som besöker oss, efter en lång period med covid 19, som legat som en våt filt över all föreningsverksamhet. Det är få saker, för en frimärks- eller vykortssamlare, som ger så mycket som att studera andras samlingar och samtala med utställarna.

 

Äntligen

- kan vi träffas och umgås, utbyta erfarenheter och lyssna till intressanta föredrag
- kan vi shoppa loss hos våra deltagande handlare och postföretag

- kan vi få ny inspiration till vårt eget samlande

- får vi chansen att titta på några riktiga toppsamlingar samt några alldeles speciella filatelistiska objekt i världsklass

 

Vi vill också försöka locka nya utställare genom en särskild debutantutställning, där utställaren disponerar en ram = 16 blad i format A4. De få och enkla reglerna för denna utställning framgår av specialreglementet, avsnitt 4 C. Vi hoppas att många vill ta chansen att pröva på det roliga med att visa vad man har och vad man kan.

 

Tillsammans med deltagande utställare, handlare, riksföreningar och postföretag så skapar vi ett fullmatat program med olika aktiviteter. Filateli och deltiologi är så mångfacetterat att det finns många trådar att dra i. Vi hoppas att det kommande programmet innehåller godbitar för alla.

 

Som du förstår är inte alla bitar på plats ännu. Håll dig uppdaterad genom att då och då titta på vår hemsida www.norrphil2022.se.

 

Varmt välkommen till Täby och NorrPhil 2022

                                                                                                                         Mats Söderberg

                                                                                                                         Ordförande i utställningskommittén

Välkomna till NorrPhil 2022 i Täby.

I Katalogen kan du läsa om vilka exponat som kommer att ställas ut nu i november. Den  kan du ladda hem nedan. Du kan även läsa en redaktionell artikel om utställningen. Dessutom kan du läsa en pressrelease om Harry Potter!


Nu är det dags för vår utställningsauktion. Den genomförs söndagen den 6 november kl 13:00. Plats: Hörsalen. Visning av objekten sker lördagen innan, den 5 november kl 13:30-14:30 och söndagen den 6 november kl 12.00 i seminarierummet strax före auktionen.

Objektförteckning och auktionsbestämmelser hittar du genom att klicka på länken NFF Auktion nedan.
Dubbelklicka på mappen NFF auktion 6 nov bilder för att se objektsbilder.